BAXI gázkészülék csere

Telefonszám

+36 30 668 3934

Gázkészülék csere

A GMBSZ (gázipari műszaki biztonsági szabályzat) 2013-tól bevezette az egyszerűsített gázkészülék csere lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy a regisztrált gázszerelők, gázkészülék szerelők, akik rendelkeznek gázvezeték és készülék szerelő mestervizsgával, valamint gázipari műszaki biztonsági felülvizsgáló végzettséggel,és a területileg illetékes szolgáltató nyilvántartásba vette,akkor jogosultak a vonatkozó szabályok betartása mellett gázkészülékek a gáz szolgáltató felé történő műszaki átadás,és terv készíttetés nélküli cseréjére.

A készülékcsere alkalmával a kivitelező (gázszerelő) kitölt egy jegyzőkönyvet amelynek egyik példányát a megrendelőnél hagyja, a másikat beadja a szolgáltatónak.

Ezen körbe tartozó készülékcsere akkor lehetséges, ha:

  • az új gázfogyasztó készülék hőterhelése nem nagyobb a régi készülék hőterhelésénél
  • a készülékcsere nem jár a fogyasztói gázvezeték cseréjével, nyomvonal változásával, a gázkészülék bekötésére szolgáló flexibilis cső cserélhető a műszaki-biztonsági előírásoknak megfelelő minőségűre.
  • az új gázfogyasztó készülék megegyezik a régi készülék típusával, kivéve, ha az új gázfogyasztó készüléket kizárólag a vele együtt tanúsított égéstermék elvezető és égési levegő- hozzávezető rendszer elemeivel szerelik, és a helyiség- levegőtől független üzemben (C típ.) helyezik üzembe a készülék gyártójának vonatkozó útmutatása alapján
  • az új gázfogyasztó készülék égéstermék elvezető rendszere , a szolgáltató felé átadásra kerül, a szerelési szabályoknak megfel
  • az új gázkészülék csak egyedi önálló égéstermék elvezető berendezésbe csatlakoztatható
  • minden esetben érdemes előzetes kéményseprő szakvéleményt igényelni

Kéményseprő szakvélemény valamint EPH bekötés megléte minden esetben kötelező! Beüzemelési és műszaki-biztonsági feltétele.

Az EPH hálózat kiépítését szakképzett villanyszerelőnek kell végeznie. Jegyzőkönyv meglépte szükséges! Cégünk igény szerint megfelelő szakembert tud ajánlani.

Gázkazán csere, felelősség vállalás

Az egyszerűsített gázkészülék csere lehetősége miatt a teljes folyamat lerövidül. A megrendelő akár még az nap élvezheti az új kazánja, cirkója előnyeit, nem maradnak szolgáltatás nélkül. A gázszerelő felel a szabályos munkavégzésért, illetve a müszaki biztonsági előírások betartásáért. A gázszolgáltató jogosult az elvégzett munkák felülvizsgálatára.

Cégünk Baxi és Technorgáz szerviz partner

Ha egyszerűsített gázkészülék cseréjénél az Ön által választott cirkó Baxi, abban az esetben a teljes folyamatot el tudjuk végezni. Előzetes felmérés és megbeszéltek szerint az Ön lakásába leginkább megfelelő Baxi kazánt kiszállítjuk, telepítjük, igény esetén a kéményt is megépítjük, és a munka végeztével a kazánját beüzemeljük.Az egyszerűsített cseréhez szükséges dokumentumokat elkészítjük és MINDEN részét kitöltjük, aláírjuk, mert minden engedélyünk megvan ahhoz, hogy komplett munkát adjunk ki a kezünk közül.

Gázkazán beüzemelés, garancia

Visszahívjuk!